Keiki / Bee and Flower – Split EP: teaser voor de full albums

door Tiffany Devos

Voor deze ‘Split EP’ voorzagen twee bands elk een paar songs in afwachting van hun nieuwe platen. Keiki, dat de eerste twee nummers levert, is een Brussels zelfverklaard Satanic Pop duo dat bestaat uit een half-Engelse zangeres en een halve Italiaan die de gitaar op zich neemt. Aan de andere kant hebben we twee songs van Bee and Flower, een New Yorkse/Berlijnse band die begon met het maken van filmmuziek, waardoor deze filmische, donkere sound nog steeds terugkomt. Ze besloten samen een EP te delen met als resultaat een zeer internationale mix van muzikanten.

De EP opent met ‘Fun Body Wolf’, en wordt al direct voorzien van een duetje met een gastvocalist die in dit nummer flirt met spoken word. Dominique Van Cappellen-Waldock en gast Pete Simonelli gaan een spannende en mysterieuze, maar ook donker humoristische dialoog aan. ‘A Woman’s Love’ vloeit hier vlotjes in over en versterkt alleen maar het spookachtige gevoel en de rammelende gitaren.

Voor je goed en wel gewend bent aan de rauwe sound en stem van Keiki, zijn we al aanbeland aan het derde nummer, waar de lievere stem van Bee and Flower intrede doet. Dit zorgt voor een contrast, maar toch passen de twee bands bij elkaar. Ze zorgen er allebei voor dat een onheilspellend gevoel je bekruipt. Vooral in het vierde en laatste lied ‘You’re Not The Sun’ zorgt Bee and Flower ervoor dat het thema doorgetrokken wordt.

Als je elk maar twee songs op de EP zet, kan je niet bijster veel verkeerd doen. De opbouwende spanning die over de hele lijn overheerst, is wel een goeie teaser voor de full albums die beide bands binnenkort zullen uitbrengen.

Keiki MySpace

Bee and Flower website

Ep verdeeld door Cheap Satanism Records