Lukas Batteau – Lukas Batteau: Kwaliteitsvolle luisterliedjes

door Bram Pollers

Het leven van Lukas Batteau leest als een roman. Amerikaanse vader, Nederlandse moeder en opgegroeid in de VS, Nederland én Zuid-Korea. Op jonge leeftijd was hij al gefascineerd door muziek en in 2008 kon hij zijn dromen verwezenlijken: hij bracht een eerste EP uit. We zijn inmiddels 4 jaar verder. Anno 2012 weet deze prille dertiger ons te overtuigen met prima luisterliedjes in het verlengde van Scott Matthews en (in mindere mate) Damien Rice.

Op deze 4 nummers durende EP pakt de Amerikaanse Nederlander uit met simpele liedjes. Simpel, maar daarom niet minder mooi. De drums, keys en backings hebben hun waarde in elk van de songs, maar alles draait om Lukas’ stem en gitaar. En – zoals gewoonlijk – is ook deze jongeheer geïnspireerd door de liefde: I know this love is no guarantee / know this world will not let us be / the substance of the things we feel / just seem to be real. Zolang het kwalitatief sterk is, draaien wij onze handen niet om voor een lovesong.

Zijn leven tot op heden mag dan wel lezen als een roman, het hoogtepunt ligt ‘m in het vervolg. Als Lukas Batteau liedjes van dit niveau blijft maken, zal niemand het nog hebben over zijn afkomst.

Lukas Batteau live zien kan eind 2012 in Breda (Mezz, 09.12, info & tickets) en een aantal andere plaatsen. Check de website van Lukas Batteau voor een volledig overzicht.