Peggy Sue – Acrobats: nog steeds subtiel met een soms duister kantje

door Erik Van Damme

Peggy Sue combineert folk met indie, dat was reeds te horen op hun eerste album ‘Fossils and Other Phantoms’. Ook op ‘Acrobats’ is dit het geval, zij het in een heel ander kleedje. Het mooie aan deze opvolger is de afwisseling tussen zachte subtiele liedjes met hardere, rond drumbeats gebouwde songs, vaak gekruid met een prachtige cello op de achtergrond.

Een paar hoogtepunten? Die zijn er voldoende. Neem bijvoorbeeld ‘Ruthie’, een samenzang van Rosa Slade en Katy Beth Young, gedreven door een stevige drum, of het hierop volgende ‘Shadows’, een rustig nummer waarin de stemmen van beide zangeressen een mooi geheel vormen. Afsluiter is het wederom door krachtige drumbeats aangedreven ’There Always Was’. De geest van PJ Harvey is op dit album duidelijk aanwezig., maar haar evenaren lukt nog niet.

‘Acrobats’ brengt een evolutie met zich mee naar een toch wel heel andere sound, iets harder af en toe, maar nog steeds subtiel met een soms duister kantje. Het nadeel van deze release is dat hij meerdere luisterbeurten nodig heeft eer het echt ‘’doordringt’’. Eens het je raakt, gaat het echter heel diep.

Peggy Sue website

Album verdeeld door PIAS