Portrait Bizarre – A new day: Lekker voor de die-hardfan, appetijtelijk voor de new wave luisteraar

door Indiestyle

Op aandringen van een paar diehard fans besloot het Maasmechelse Portrait Bizarre om de gitaren van onder het stof te halen en een reünieconcert te houden. Al snel merkten de bandleden tijdens de repetities dat de creativiteit en chemie nog steeds aanwezig waren. Daarom besloten de mannen van Portrait Bizarre om nieuwe nummers op te nemen. Dit alles werd, samen met enkele oudere singles, in een album gegoten dat de naam ‘A New Day’ kreeg.

‘A New Day’ begint met de strakke opener ‘Need I Say More?’ die bewijst dat de energie van de band nog steeds aanwezig is. ‘Story of Fools’ is een herkenbare 80s song die ingeleid wordt met een typisch jarentachtiggeluidje. ‘Jesus Fell off my Wall (We Will Leave)’ stond oorspronkelijk op een split-single, met Red Zebra op de andere kant. Yannick Camps’ stem doet heel vaak denken aan Placebo’s Brian Molko. Het geluid is dan weer helemaal niet vergelijkbaar met dat van die groep.

‘A New Day’ zit vol 80s geluiden, denk aan Simple Minds of The Neon Judgement, maar met een hedendaagse twist. Lekker voor de die-hardfans, appetijtelijk voor de 80s new wave luisteraar.

Portrait Bizarre website