Postiljonen – Skyer: Beach House kruist M83

door Tiffany Devos

Een heel oud woord voor postbode in het Zweeds is Postiljonen. Dat vond het trio leuk klinken. Misschien hadden we hun naam beter even mysterieus als hun muziek gehouden, maar nu kennen we meteen weer de afkomst van de groep, weten we met hoeveel ze zijn en dat ze een voorliefde hebben voor dingen die gewoon goed klinken.

En ‘Skyer’ klinkt zelfs meer dan gewoon goed. Postiljonen surft mee op het dreamy poppad met luchtige vrouwenvocals dat Beach House voor hen uitschreef en leende wat elektronische invloeden en holle drummachines bij M83 en Chvrches.

Als je fan bent van alle voorgaande groepen, haal je deze best ook in huis. Een miskoop kan het niet meer worden want zelfs de melodieën zitten goed, heel goed. En nummers als ‘We Raise Our Hearts, ‘Supreme’ en ‘Atlantis’ worden naar een triomfantelijk hoogtepunt gestuwd door respectievelijk synth-, gitaar- en sfeervolle saxofoonsolo’s. Dit is gladde electropop van de beste soort, vrolijk en melancholisch tegelijk. Misschien niet superorigineel, maar ze weten hun invloeden er wel uit te kiezen.

Postiljonen heeft voorlopig geen concerten in de buurt gepland.

Postiljonen Website

Album verdeeld door V2