The Black Atlantic – Darkling, I Listen: de lat weer een stuk hoger gelegd

door Jort

Het viertal The Black Atlantic uit Groningen wordt – niet geheel ten onrechte – regelmatig vergeleken met bands als Bon Iver en Grizzly Bear. In 2009 verscheen hun debuut ‘Reverenco For Fallen Trees’ op het Nederlandse label Beep! Beep! Back up the Truck. Het album zorgde, dankzij haar mooie en intieme liedjes, voor een definitieve doorbraak in het Nederlandse clubcircuit.

De nieuwe EP ‘Darkling, I Listen’ wilden de mannen van The Black Atlantic groter en voller laten klinken en daar zijn ze aardig in geslaagd. Op ‘Darkling, I Listen’ staan vijf nummers die groots aandoen, zonder het intieme karakter van de band uit het oog te verliezen. De liedjes zijn bovendien ook lekker divers. Zo bevat opener ‘The Aftermath (Of This Unfortunate Event)’ prachtige samenzang, terwijl ‘An Archer, A Dancer’ indruk maakt dankzij de onstuimige drumpartijen. De EP eindigt met het bloedmooie ‘Quiet, Humble Man’ dat uitmondt in een prachtige instrumentale climax.

Met de schitterende EP ‘Darkling, I Listen’ heeft The Black Atlantic de lat weer een stuk hoger gelegd. Dat belooft veel goeds voor de nieuwe langspeler, die hopelijk snel zal volgen.

The Black Atlantic live zien kan binnenkort op volgende datums en plaatsen:
16.03 Deventer, Burgerweeshuis – info & tickets
29.03 Amsterdam, Sonic Connections @ De Brakke Grond – info & tickets
19.05 Amersfoort, De Kelder – info & tickets
01.09 Utrecht, Tivoli – info & tickets

The Black Atlantic website

Ep verdeeld door Beep! Beep! Back up the Truck