The Monotrol Kid – The Merchant: smakelijk voorproevertje

door Lindsey De Laet

Voor de fans van Americana en alternatieve folk is er nu ook singer-songwriter Eric van den Broeck, alias The Monotrol Kid. Deze heeft besloten om ons wat te teasen met zijn EP ‘The Merchant’, een smakelijk voorproevertje van het geanticipeerde album ‘My Talk My Song’.

De EP telt slechts vier nummers, maar wat voor een songs. Beginnen doet ‘The Merchant’ met ‘Tuscan Moon’, en hoewel The Monotrol Kid ons probeert te overtuigen met lyrics als ‘finally dreaming about the Tuscan moon’, doet het resultaat ons mentaal helaas niet echt afdwalen naar het idyllische Toscane en al helemaal niet naar een maanovergoten Toscane.

In ‘Misty Morning Song’ doet The Monotrol Kid waar hij goed in is: op een ingetogen, mijmerende manier een verhaal vertellen. Ook het banjobegeleide ‘The Merchant’ blijft een verhaal doorvertellen, zij het op een iets minder rustige manier dan in ‘Misty Morning Song’. In een parallelle wereld waar akoestische singer-songwritermuziek dansbaar is, zou ‘The Merchant’ een directe invitatie zijn om de dansvloer te betreden.

Eindigen doet de EP met een mooie ballad. ‘The Voice’ nodigt onmiddellijk uit de ogen te sluiten en met een gelukzalige glimlach die om de lippen speelt zachtjes heen en weer te wiegen en tot na de laatste noot laat nagenieten.

The Monotrol Kid live zien kan de komende weken en maanden vooral in Nederland en Duitsland. Check de website van de artiest voor een overzicht van alle datums en plaatsen.

Verdeeld door Songs & Whispers