Het beste van 2017 volgens Johan

We geven ook dit jaar weer onze redacteurs carte blanche om terug te blikken op het voorbije (muzikale) jaar. Hieronder vind je het jaaroverzicht van Johan, die dit jaar opnieuw saillante aanbiedingen kreeg van heel wat machtige mediaspelers, maar trouw bleef aan deze sappige roddelsite. 

Er is absoluut niemand die erop zat te wachten (behalve Tine K., die mij dit persoonlijk liet weten), maar hieronder vind je de dertig albums, de vijftig tracks en de tien optredens die mij het afgelopen jaar het meest hebben geraakt, geïnspireerd, muzikaal gevoed, of verrast.

Omdat hiërarchie en muziek weinig met elkaar te maken (zouden mogen) hebben; heb ik deze albums, nummers en shows niet op waarde gerangschikt. Toegegeven: lijstjes die aftellen zijn een pak spannender. Maar gelukkig is de muziekwereld al spannend genoeg op zich, en toevallig is en blijft ze geen competitie. Daarom staan mijn favoriete albums, nummers en optredens van het jaar in alfabetische volgorde.

Belangrijkste voetnoot: dit is slechts een tijdsopname,  een door tijd en ruimte gelimiteerde selectie uit een oeverloos aanbod aan releases. Er zijn tientallen platen die net buiten dit lijstje vielen, maar die er – mits wat extra rotatie – evenzeer in hadden kunnen belanden. En ik wil vooral niet weten wat voor ongelooflijke muziek ik in 2017 weer over het hoofd heb gezien. Hopelijk kom ik daar zo snel mogelijk achter.

O ja: zondag zien wij jullie graag in ‘t Fornuis om 2017 af te sluiten en het nieuwe jaar tegemoet te dansen. Omstreeks middernacht zal er een gratis vat Coca-Cola Zero aangesloten worden. Allen daarheen.

De dertig albums die me het meest zijn bijgebleven (alfabetisch)

De vijftig tracks die me het meest zijn bijgebleven (alfabetisch)

De tien shows die me het meest zijn bijgebleven (alfabetisch)

Drie uitkijktorens om in 2018 vanop uit te kijken (in willekeurige volgorde)

Meest onderbelichte Instagram-account van het jaar

                                     

Laatste artikels

In de kijker

Meer Indiestyle

Tips

33-45 Magzine