Première: Trix lanceert gloednieuwe ‘KELDER RECORDINGS’, bekijk hier de eerste livesessies met SONS en Vito

door Gilles Dierickx

Een concertzaal is anno 2019 véél meer dan louter een plek om bands te gaan kijken. Venues ontpopten zich de laatste jaren tot heuse ontmoetingshuizen waar zowel de artiest, de sector én de muziekliefhebber experimenteren, samenkomen en ontdekken en waar vaak breed ingevulde evenementen de diversiteit van het muzieklandschap illustreren. Ook Trix toont zich al een hele tijd voortrekker als vernieuwingsplatform, en in dat verband tovert de zaal nu een gloednieuw concept tevoorschijn: KELDER RECORDINGS.

Op We Are Open kregen acht Belgische bands de vraag om een track in te blikken in de studio van Trix. Die sessies komen de volgende weken online, en SONS en Vito bijten daarbij de spits af. Allebei droppen ze zo meteen een live-versie van hun recente singles: SONS knalt vol finesse met ‘Naughty’, Vito bezweert met z’n Belgicana van de puurste soort op ‘Costa Rican star’. De volgende KELDER RECORDINGS brengen Styrofoam en Collective Conscience mee.

Met KELDER roept Trix trouwens een frisse verzamelnaam in het leven voor alles wat er daar in huis nog valt te rapen voor muzikanten (repetitieruimtes, studio, masterclasses, workshops, infosessies, etc). En je raadde het al: dat vindt allemaal ook effectief plaats ín de kelder van de Antwerpse zaal. Zéér benieuwd dus naar het vervolg!