vi.be media: Indiestyle over Danny Blue And The Old Socks

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we op onze eigen website en op die van vi.be onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Danny Blue And The Old Socks voor.

Een blik op de vi.be van de groep die de gekke naam Danny Blue And The Old Socks draagt, leert je dat de zichzelf meisjes noemende jongens naar eigen zeggen lo-fi indie uptempo tropical bikini-rock brengen. Als je ons vraagt om hier dan enkele namen op los te laten, komen artiesten als Mac DeMarco, The Drums, Kurt Vile of Beach Fossils spontaan in ons op. Drukken we daarna op de afspeelknop, dan merken we dat we er niet zo ver af zitten, en dat Danny Blue en kompanen niet voor een gat te vangen zijn.

‘6ft tall baby’ is een nonchalante valse trage, ‘King of the trashcan’ kiest voor stevige garage, ‘Be with me’ mengt op geslaagde wijze psychedelica met jaren 90-Britpop, ‘Mas Cara’ is de ideale soundtrack voor een documentaire over surfboys en -girls op zonnige stranden, terwijl ‘Belgian Venice’ aanleunt bij acts als The War On Drugs. Aan variatie ontbreekt het dus hoegenaamd niet, aan jolijt en fantasie al evenmin.

De eerste ep van het gezelschap heet ‘Backyard days’, en deze wordt later deze week, meer bepaald op 08.11, live voorgesteld in Kavka te Antwerpen. Beluister de songs alvast integraal op vi.be, zodat je ze woensdag luidkeels kan meezingen.

Danny Blue and the Old Socks op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.