vi.be media: Indiestyle over Capibara

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Capibara voor.

Warm water bestaat al even, net als popmuziek, gitaren, lo-fi, garagerock en -pop en grappige titels. Wie dat beseft, en al deze elementen in een juiste dosis kan combineren met talent en gevoel voor melodie, kan een eind ver komen.

Het is dan ook verre van verwonderlijk dat Capibara deze maand van alle kandidaten het meest in de smaak viel ten huize Indiestyle. De groep weet met elke intro reeds de aandacht te trekken, en houdt die vervolgens keer op keer probleemloos enkele minuten stevig vast. Strakke drums, fijne riffjes, een vlot rollende bas en overtuigende zang kwijten zich uitstekend van de hen toegewezen taken.

Mooi is dat elk lied een ander tempo heeft en een ander gevoel uitstraalt. Van dromerig in ‘The day mr. Burns stole the sun’ gaat het over laidback in ‘Summer slacks’ en wanhopig in ‘Looking at the blue’ naar uitbundig in ‘Katie’s feast’. Steeds weet Capibara de juiste sfeer neer te zetten zodat de afwisseling een extra troef is. Want als je hetzelfde doet als vele anderen, dan doe je het toch best een beetje anders en beter, of niet?

Beluister Capibara op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.