vi.be media: Indiestyle over De Havilland

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je De Havilland voor.

Klaar voor een trip doorheen verschillende werelddelen en stijlen? Bij eclectisch denken we vaak aan math rock, noise pop of freejazz. Tussen onze vibe-inschrijvingen stootten we deze maand op een project dat het woord divers op een heel minimalistische wijze kleur geeft.

De Havilland zit klaarblijkelijk in de studio met Simon Casier van Zimmerman en Balthazar om aan een album te werken, waarvan we in april nog een eerste single moeten krijgen. Op vi.be horen we enkele ruw gemixte opnames waarvan de opener, ‘Much that I will be missing’, ons het meest aanspreekt. Met een hangdrum troont het nummer ons mee naar Aziatische paradijzen waar het alvast goed toeven is. ‘No more tenderness’ is de vreemde eend in de bijt, een erg radiovriendelijke ballad die zo uit het Suffolk van Ed Sheeran had kunnen komen. De Antony and the Johnsons-cover ‘Hope there’s someone’, die klinkt alsof hij live is opgenomen tijdens een repetitie, neemt ons mee naar de andere kant van de Atlantische Oceaan, en geeft blijk van een uitstekende smaak.

Wat ons naast de stille kracht van de ingetogen instrumentatie het meest overtuigt is de zang. Als Casier er samen met De Havilland in slaagt om deze demo’s om te zetten tot een album met iets meer homogeniteit en eigen identiteit dan we hier horen, en de sterke punten kan behouden, zou De Havilland dit najaar of volgend voorjaar weleens hoge ogen kunnen gooien.

De Havilland op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.