vi.be media: Indiestyle over L.I.N.A.R.D

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je L.I.N.A.R.D voor.

Rond je dertigste beslissen dat je wil stoppen met lesgeven om helemaal voor de muziek te gaan: de ene zal je voor gek verklaren, anderen zullen je dan weer complimenteren omdat je je hart volgt. Wat jij er ook van denkt, Linard Van den Bossche deed het, en gooide onder de artiestennaam L.I.N.A.R.D enkele beloftevolle deuntjes online.

In negen nummers spreidt de Gentenaar aardig wat veelzijdigheid tentoon: solo op gitaar of piano, of begeleid door een volledige band, alles passeert de revue en vaak klinkt het goed. Onze lievelingen zijn de akoestische parels ‘Feeding on me’ en ‘Head in the clouds’, die respectievelijk aan Bon Iver en Daughter verwant zijn. De aanstekelijke tokkel van het eerste nummer en de aangrijpende rust van het tweede leiden ons regelrecht in bekoring. Daarnaast kunnen ook het dromerig poppy ‘HeartBeat’ en de radiovriendelijke twee-eiige tweeling ‘Chase your dreams’ en ‘Pick it up’ ons bekoren. Het instrumentale ‘Cloudet thoughts’ sluit op zich mooi af, maar is een beetje een koekoeksjong dat hier op een of andere manier echt niet thuishoort.

De andere nummers zijn wat richtingloos, hebben een betere productie nodig, of missen pure kwaliteit, afhankelijk van welk nummer je beluistert. En hoewel we variatie toejuichen, zou een beetje meer coherentie alleen een positieve invloed kunnen hebben.

In ieder geval heeft L.I.N.A.R.D een knappe basis gelegd om op verder te werken. Hou hem in de gaten.

L.I.N.A.R.D op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.