vi.be media: Indiestyle over Ludoviq

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Ludoviq voor.

Gevarieerd en internationaal zijn de eerste twee woorden die in ons opborrelen als we de muziek van Ludoviq kort en krachtig willen beschrijven. In de vi.be-speler van de 29-jarige Antwerpenaar vinden we vier songs van zijn debuut-ep ‘Changes’, die ongeveer nu officieel op de wereld losgelaten wordt.

Dankzij de diepe, warme en krachtige stem klinkten de nummers steeds erg soulvol. De muziek zorgt dan weer telkens voor een ander timbre en neemt ons bewust of onbewust mee op een reis doorheen verschillende tijdperken van de soul.

Met ‘Changes’, de titelsong van zijn ep, gaat de tocht in het heden van start. Artiesten als Kwabs, Samm Henshaw of in mindere mate Sampha komen om het hoekje loeren. Dan nemen we de afslag richting jaren 80 met de soulvolle (in ‘IOYCTHO’) en funky (in ‘Hello’) geluiden uit die periode. ‘The reminiscence’ sluit op een ingetogen, Ry X-achtige wijze het muzikale rijtje af, en levert het bewijs dat Ludoviq niet alleen kan doen dansen, maar ook doen dromen. Dit knapperdje schopte het trouwens tot de laatste acht in De Nieuwe Lichting 2017.

Met zijn 29 lentes is het stilaan money time voor deze zanger. Met de ep ‘Changes’ heeft de man volgens ons echter het ticket voor de juiste trein in handen. En wij rijden graag mee.

Ludoviq op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.