vi.be media: Indiestyle over Millbrooks

door Bart Somers

Zowat een keer per 4 of 5 weken presenteren we op onze eigen website en op die van vi.be onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Millbrooks voor.

Wie deze zomer een of meerdere festivals bezocht, kon vaststellen dat een goede gitaar, ondanks de onstuitbare opkomst van uiteenlopende vormen van elektronische geluiden en instrumenten, nog steeds zijn plaats heeft, en in de smaak valt. En wie al eens naar een feestje genre Hindu Nights, Regel Rebel of Date With The Night gaat, weet dat dit zeker in het Gentse nog heel wat volk in beweging kan krijgen.

Dat Millbrooks hoofdzakelijk uit Gent komt, verwondert ons dan ook totaal niet. Hun stevige indierock doet een grote bewondering voor Alex Turner en Josh Homme vermoeden. ‘Rosenthal effect’ zou een ode aan The Last Shadow Puppets kunnen zijn, terwijl ‘Red light district’ Arctic Monkeys eer aandoet, en ‘Scenario’ de duim opsteekt naar QOTSA.

Goede smaak hebben de mannen van Millbrooks met hopen, songs schrijven kunnen ze ook, rest nog de zoektocht naar een eigen smoel. De groep, die volgens de Facebook-bio in 2016 is ontstaan, is in ieder geval geselecteerd voor Oost.Best. Wij kijken er al naar uit, en zijn benieuwd naar eventueel verdere stappen in de goede richting.

Millbrooks op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.