vi.be media: Indiestyle over Morgan Abend

Zowat een keer per 4 of 5 weken presenteren we op onze eigen website en op die van vi.be zelf onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Morgan Abend voor.

Ditmaal gaan we de ietwat experimentele kant op met Morgan Abend, een biepjonge elektronicaproducer die doet wat deze muzikanten horen te doen: klanktapijten weven en ze overgieten met fijnzinnige beats en vindingrijke bijgeluiden.

Wat opvalt is de grote afwisseling tussen de nummers onderling. ‘Breeze’ is een rustgevende instrumental waar de chille bas het op punten haalt van de hyperactieve piano, die tot het einde blijft strijden. ‘Het jaar opnieuw’, waarin Vloedt zijn duit in het zakje doet, is een neefje dat neigt naar dub(step), en dat voorzichtige vocals mag verwelkomen. ‘Fools’ klinkt aanvankelijk alsof het een anthem van The Chainsmokers of Dimitri & Mike had kunnen zijn, maar blijft lekker zweven en bewijst dat een zware drop helemaal niet moet. ‘Naïef’ dringt niet helemaal door, al is het ook te goed om het als afdankertje te dumpen.

Het nummer dat onverzettelijk onder je vel kruipt dan daar blijft huizen, heeft Morgan Abend nog niet geschreven. Ons inziens kan daar binnenkort zeker verandering in komen. Onthoud deze naam.

Morgan Abend op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.

Laatste artikels

In de kijker

Meer Indiestyle

Tips

33-45 Magzine