vi.be media: Indiestyle over Pavlove

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Pavlove voor.

Lang leve Aalst, stad van de diversiteit. Waar kolder en kunst hand in hand gaan. Waar carnaval, torenpoepers en vergane voetbalgloriën worden gecounterd door een topploeg uit het basketbal, de eeuwig blinkende erfenis van Louis Paul Boon of een creatief paradijs als Kunstencentrum Netwerk.

Voegen we vroeg of laat Pavlove toe aan dat tweede rijtje? Een lied als ‘Because of you’ opent in ieder geval heel mooie perspectieven. Het grijpt je onverwijld bij de lurven en laat je pas na 3 intrigerende minuten weer los. Alles klopt: de intro, de bas, het drumritme, de gitaarriffjes, de zang en het refrein kampen onvermoeibaar voor de hoogste eer. Dit resulteert in indierock die zowel avontuurlijk als speels en toegankelijk is.

‘Eira’ laat zich eveneens kenmerken door een nieuwsgierigmakende intro en de alweer heel fijne zang, zonder weliswaar het dwingende van de opener te evenaren. Ook in ‘Play’ belandt de bal tegen de paal, of zelfs net naast het doel: goed geprobeerd, een applausje van de trouwe supporters op de tribunes, maar punten scoor je er niet mee.

Onze nieuwsgierigheid is met de songs in de vi.be-speler van Pavlove alvast gewekt. We zijn samen met jullie benieuwd hoe de band in de komende maanden en jaren zal evolueren.

Pavlove op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.