vi.be media: Indiestyle over V L I E G T U I G

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je V L I E G T U I G voor.

Onlangs schreven we dat vrouwen meer aandacht moeten krijgen binnen de Belgische muziekscene. Is het daarom dat we deze maand V L I E G T U I G als vi.be kozen? Toch niet, we vielen voor de onweerstaanbare muziek. Dat er een jongedame achter de microfoon staat, is mooi meegenomen.

De groep lijkt wel van een taalkundig grapje te houden. Hoe verklaar je anders dat ‘Simpel’ zijn titel in de verste verte geen eer aandoet. Het nummer bulkt van de laagjes, onverwachte wendingen en contrasten. Het lijkt wel of je luistert naar een troostende verpleegster die na een zware orkaan de zwaargewonde slachtoffers een licht voor ogen tracht te houden.

Als Celine en haar Katers grossierde deze band al in finaleplaatsen. Na de naamsverandering, die we enkel kunnen toejuichen, lijkt niets deze trend nog te kunnen stoppen en zit er vroeg of laat mischien wel een of andere mooie overwinning aan te komen. Variatie horen we genoeg. Het eerst rustgevende en uiteindelijk verontrustende ‘Vloed’, het hoekig elektronische ‘Alleen maar’ en het poppy ‘Trektocht’ tappen allemaal duidelijk uit een ander vaatje dan ‘Simpel’, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Klaar? Vliegensvlug naar vi.be dan maar.

V L I E G T U I G op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.

Laatste artikels

In de kijker

Meer Indiestyle

Tips

Grouper Les Nuits Botanique