blackwave. surft in De Roma verder op hun vloedgolf van succes

door Annelies Rom

Dinsdagavond waren we aanwezig bij de eerste (van twee) uitverkochte shows van blackwave. in De Roma. Het Belgische duo had nieuwste revelatie Martha Da’ro meegenomen als opwarmer. Die had het zichzelf wel heel erg comfortabel gemaakt met planten en zelfs een zetel op het podium. Toch kreeg ze het publiek maar moeilijk mee. Ze probeerde ons met bindteksten te betrekken bij haar songs en dat leverde misschien wel sympathie op, maar vooral ook grote pauzes die de show steeds deden stilvallen. De Belgisch-Angolese zangeres bracht op één lied na nog geen enkel officieel materiaal uit en dat begon hier door te wegen. Een technisch probleem zorgde ervoor dat alle achtergrondmuziek uitviel, waardoor ze haar set dan maar volledig akoestisch verderzette. Respect voor deze vrouw.

blackwave. start z’n shows nog steeds trouw met ‘BIG dreams’. En why change a winning team? De hit zorgde er ook deze keer weer voor dat de show meteen op gang werd getrokken. Jay zette er zich zelfs even bij neer en stak zowaar een preek op. Toen die gevolgd werd door ‘Hands up!’, zorgde dit voor een eerste hoge golf. En het was nog maar net begonnen. Bekende nummers werden afgewisseld met minder gekend materiaal. We vielen nooit stil, zoals het een goede goelf beaamt. We surften van het ene hoogtepunt naar het andere, want na een kleine instrumentale pauze kwamen Willem en Jay terug met hun twee nieuwste hits ‘GoodEnough’ en ‘Never seen u’. En wanneer de twee zangers daarna buiten adem waren, wisten we dat het een goede show was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Good life, good love. ❤️ #blackwave #blackwavedot #antwerp #deroma

Een bericht gedeeld door Evelien (@mrsevelien) op

Voor ‘Home’, hun recentst verschenen single, maakte blackwave. het even heel stil in de Roma en die stilte miste zijn effect niet. Opvolger ‘Swangin” kwam daardoor dubbel zo hard binnen. Om die sfeer nog even vast te houden, besloten Willem en Jay nieuw materiaal voor te stellen. Dat deden ze niet op de doorsnee manier, wel te midden van het feestende publiek. Voor afsluiters Whasgood?! en Elusive. brachten ze David Ngyah op het podium. Een overtuigende show van een groep die steeds meer bulkt van het internationaal potentieel.

Ook The Bony King Of Nowhere (30/04) en Better Oblivion Community Center (08/05) zijn binnenkort te zien in De Roma. Tickets zijn te koop via de website van de zaal.