Foto’s + verslag SOAK + Eaves + Mochelan Zoku, Les Nuits Botanique, 16 mei 2015

door Caroline Vandekerckhove

Op 16 mei 2015 speelden o.a. SOAK, Eaves en Mochelan Zoku op les Nuits Botanique. Caroline Vandekerckhove maakte deze foto’s. Het verslag van SOAK is van Tiffany Devos.

Dat we erbij waren voordat haar debuut Bridie een ster maakte, kunnen we nu zeggen. SOAK, het zogenaamde wunderkind van de sadfolk levert pas begin juni een debuut af en stond nu al in de Grand Salon de Concert geprogrammeerd. De muzikante combineert soul en folk, ook in haar artiestennaam, hoewel haar muziek niet echt helemaal in een van beide kampen te klasseren valt.

Wanneer we ons op de stoeltjes vleiden, zette de Ierse zangeres net haar eerste nummer in, gevoelig en intiem en enkel begeleid door gitaar. Die formule bleef de rest van het concert onveranderd. Jammer, want de studioversies zijn rijker gearrangeerd, waardoor de uitgeklede versies net iets tekort schoten en geen volledig concert konden boeien.

SOAK miste bovendien wat diepgang, zowel qua lyrics als gitaarspel. Als je liedjes gaan over geen gezag meer hebben van leerkrachten, mag het voor ons best een beetje meer zijn. De Ierse kon ongetwijfeld een bepaald publiek boeien met haar akoestische nummers. Voor ons ontbrak het echter nog aan maturiteit. Maar mochten we wel meer verwachten van een meisje van negentien uit een dorpje in Ierland?

Les Nuits Botanique gaat vandaag nog door met optredens van onder meer Hot Chip en Kevin Morby. Check de site van de Botanique voor info en tickets.