Gezapige nostalgietrip met Allah-Las in de Botanique

door Mattias Goossens

Allah-Las brengt komende vrijdag pas z’n vierde album ‘Lahs’ uit, maar dat belette de groep niet om voor de release al door Europa te touren. Zaterdagavond hielden ze halt in de Botanique voor een show die even geïnspireerd klonk als de titel van die vierde plaat doet vermoeden.

Niet dat we in avant-première echt veel nieuws ontdekten, want de nieuwe nummers die op de setlist stonden werden reeds vrijgegeven. Het recentste, ‘Prazer em te conhecer’, zat al vrij vooraan in de set en werd door drummer Matthew Correia in z’n beste Portugees gezongen. Verder viel het vooral op door een gitaarlijntje dat wel erg hard naar Rolling Blackouts Coastal Fever knipoogde. Qua nieuwe nummers kregen we verder ‘In the air’ en ‘Polar onion’, terwijl beste nieuwtje ‘Raspberry jam’ gek genoeg uitblonk in afwezigheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#allahlas #lebotanique

Een bericht gedeeld door Danai Tri (@danaidanai) op

Nee, Allah-Las komt nog steeds niet origineel uit de hoek, al hoeft dat ook niet wanneer je van retrorock je handelsmerk maakt. Alleen grepen de heren uit Los Angeles niet enkel terug naar het roemruchtige rockverleden met covers van The Frantics en George Harrison, maar waren ze ook te hard aangewezen op de nummers van hun zeven jaar oude debuutplaat. Openingsduo ‘Sacred sands’ en ‘Busman’s holiday’ maakten dat meteen duidelijk, en ook later was het vooral gezellig heen en weer wiegen op de riffjes van ‘Tell me what’s on your mind’, ‘Sandy’ of bisnummer ‘Catamaran’.

Uiteraard was het een fijn weerzien met Allah-Las en hadden we ons niet plots aan progrock-toestanden verwacht. Alleen moet de groep erop waken niet te nostalgisch te worden over z’n eigen muziek. Vorig albums ‘Calico review’ en ‘Worship the sun’ werden quasi genegeerd. Wie te hard op het verleden leunt, valt vroeg of laat omver.

In de Botanique kan je binnenkort onder meer Tiny Ruins (11.10), Lola Marsch (13.10) en Biig Piig (14.10) aan het werk zien. Een volledig overzicht van alle concerten vind je op de website van de zaal.