Verslag Jamie N Commons in Bitterzoet op 21 april – verwachtingen waargemaakt

door Jort

De Britse singer-songwriter Jamie N Commons bracht tot nu toe slechts één EP uit, maar wist binnen de kortste keren popzaal Bitterzoet uit te verkopen. De 22-jarige zanger blijkt een ware succesformule op zak te hebben: zijn mengelmoes van indie, blues en rock ligt niet alleen goed in het gehoor, maar maakt dankzij Commons’ rauwe stem tevens bijzonder veel indruk.

Jamie N Commons en zijn bandleden bijten de spits af met een indrukwekkende acapella-performance, waardoor de zaal meteen muisstil is. Als de Brit daar meteen hitsingle ‘The Preacher’ achteraan speelt, kan hij eigenlijk al niet veel meer fout doen. Het vijftal speelt met veel enthousiasme en hun setlist is gevarieerd genoeg om ons van het begin tot het einde te boeien. Er is ruimte voor enkele mooie ballades, maar ook voor veel poppy blues en onstuimige rockliedjes, zoals hit-in-wording ‘Devil In Me’.

Tussen de nummers door kletst Jamie ontspannen met de toeschouwers. Hij is zelf duidelijk onder de indruk van de uitverkochte zaal. Als de mannen bijna door hun nummers heen zijn en dit aan het publiek voorleggen, brult een toeschouwer dat de band wat covers moet gaan spelen. Dat laat de Brit zich geen tweemaal zeggen: de groep trakteert ons direct op een schitterende uitvoering van The Allman Brothers’ ‘Whipping Post’.

Jamie N Commons en zijn band komen na het laatste nummer nog even terug voor een encore – wederom acapella – en verlaten dan definitief het podium. De beloftevolle jonge zanger heeft de (hoge) verwachtingen waargemaakt. Een stem waar je u tegen zegt, een sympathieke begeleidingsband die vol overgave speelt én een reeks liedjes die zo de radio op kunnen. Het moet wel heel gek lopen als Jamie N Commons niet groot gaat worden.

Jamie N Commons website