5 Days Off 2012 – Amsterdam krijgt o.a. Gui Boratto, Madeon en The Gaslamp Killer op bezoek

door Bart Somers

Van 7 tot 11 maart 2012 vindt de twaalfde editie van 5 Days Off plaats in Paradiso en de Melkweg in Amsterdam (info & tickets). De eerste bevestigde artiesten zijn: Madeon, Gui Boratto, Ben Klock, Jessie Ware, Monolake (live) en The Gaslamp Killer. Meer namen worden eind december bekend gemaakt. Naast het muziekprogramma presenteert 5 Days Off een themaprogramma dat met film, debat, fotografie, kunst en literatuur het verschijnsel ‘uitgaan’ in vele facetten behandelt onder de naam ’5 Days On’.

Voor de snelle beslisser heeft de organisatie honderd passe-partouts met Early Bird korting beschikbaar gesteld voor de prijs van € 66,- (normale prijs € 88,-). De Early Bird kaarten geven toegang tot het hele festival.

5 Days Off speelt zich af rond het culturele hart van Amsterdam: het Leidseplein. Met Paradiso en de Melkweg als hoofdlocaties trekt het festival jaarlijks meer dan twintigduizend bezoekers. 5 Days Off volgt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektronische muziek op de voet en programmeert al twaalf jaar een sterke mix van gerenommeerde namen en opkomende talenten uit binnen- en buitenland.

Madeon is een zeventienjarige dj uit Frankrijk die remixen uitbracht voor niemand minder dan Deadmau5, Alphabeat, Pendulum en The Killers. Jessie Ware werkte onder andere samen met SBTRKT en is het nieuwe soulvolle zangtalent uit de UK. De Braziliaanse techno/house dj Gui Boratto is een favoriet van 5 Days Off en bracht dit jaar een klapper van een album uit. Uit Berlijn komen Ostgut dj Ben Klock en de heren van Monolake, die een spectaculaire live AV show zullen verzorgen. The Gaslamp Killer uit L.A. is ondertussen een graag geziene gast in Amsterdam en weet elke zaal plat te spelen met zijn energieke dj sets. Meer namen worden eind december bekend gemaakt.

Artiesten die eerder op 5 Days Off te zien waren zijn onder andere: Daft Punk, Amon Tobin, Floating Points, LCD Soundsystem, Bibio, Flying Lotus, Richie Hawtin en James Blake. Meer informatie over het programma van 2012 en de kaartverkoop is te vinden op www.5daysoff.nl.

5 Days Off – Electronic Music & Arts Festival
Woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2012
Locaties: Paradiso, Melkweg, De Balie

Kaartverkoop
Early Bird passe-partout kost € 66,- (excl. servicekosten en festivallidmaatschap).
Te koop via www.5daysoff.nl en enkele andere kanalen