AB is wereldtop en blijft op 3de plaats in categorie Club Venues

door Bart Somers

Het Amerikaanse muziekblad Pollstar heeft naar jaarlijkse gewoonte de top 100 gepubliceerd van de meest bezochte concertzalen ter wereld. De ranking is gebaseerd op de verkochte tickets voor muziekactiviteiten en zowel AB als het Sportpaleis staan daarbij in de top-10 binnen hun categorie.

AB verkocht in 2013 236.768 tickets en bekleedt daarmee de derde positie in de categorie Club Venues, een plek die ze bestendigt want ook in 2012 stond AB op plaats drie. Het Sportpaleis verkocht 741.319 tickets en behaalt daarmee de achtste plaats in de categorie Arena Venues. Daarbovenop staan ook de Lotto Arena (plaats 86 met 161.561 verkochte tickets) en de Grenslandhallen-Ethias Arena (plaats 94 met 145.424 verkochte tickets) in de top-100 binnen de Arena Venues.

Dirk De Clippeleir, directeur AB: “Het is voor de uitstraling van Vlaanderen, Brussel en België belangrijk dat de AB meedraait in de wereldtop. We geven heel wat jonge artiesten de kans om zich voor het eerst aan een groter publiek te tonen. We geven ze groeikansen en vaak zien we die artiesten dan later op de grote Belgische festivals en in zalen als de Lotto Arena en het Sportpaleis staan.”

Pollstar volgt het reilen en zeilen in de wereldwijde muziekindustrie op de voet. Zij verkrijgen hun informatie rechtstreeks van de agenten, managers en promotors en concertorganisatoren. Bekijk hier de januari-editie van Pollstar met op pagina 32 en 34 de ranking van de Arena Venues en op pagina 36 de ranking van de Club Venues.

AB website