Alela Diane en 9 andere TRIX tips voor het najaar van 2011

door Bart Somers

Muziekcentrum TRIX organiseert al 5 jaar lang concerten in Antwerpen, en is hoe langer hoe meer een gereputeerde zaal die een meer dan welverdiende plek opeist in de concertkalenders. Uit de goedgevulde kalender voor het najaar van 2011 haalt Indiestyle 10 tips die het gros van onze lezers zeker zullen boeien. Tickets en de volledige TRIX-kalender vind je via www.trixonline.be

1. Alela Diane, 10 oktober, TRIX Zaal
Indiestyle zag Alela Diane op 1 mei 2011 in de AB en betitelde dit concert als goddelijk. De volledige, compleet lyrische review lees je hier. Meer overtuigende argumenten nodig? De intieme oorstrelingen van haar ‘To Be Still’ uit 2009 beloonden we in deze review met een mooie 4 op 5.

2. True Widow, 13 oktober, TRIX Bar
Een groep als True Widow verdient, net als veel andere shoegaze acts, eigenlijk een grotere zaal dan de TRIX Bar. Zelf noemen ze hun stemmige mix van psychedelische grunge, shoegaze, sludge, doom en slowcore het liefst stonegaze. Voor ons volstaat de stempel van echte aanrader.

3. The Revival Tour 2011 met oa Brian Fallon (The Gaslight Anthem) en Dan Andriano (Alkaline Trio), 14 oktober, TRIX Zaal (ism Heartbreaktunes)
Verschillende Indiestyle redacteurs zijn onvoorwaardelijke fans van The Gaslight Anthem. Lees er bijvoorbeeld dit verslag maar eens op na. Op 14 oktober staat Brian Fallon akoestisch in TRIX, samen met Dan Andriano van Alkaline Trio, Chuck Ragan (Hot Water Music) en Dave House (The Loved Ones)

4. Airship + Pete and the Pirates, 21 oktober, TRIX Bar
Voor Airship had Indiestyle lovende woorden veil in 2010 na hun show op Pukkelpop (Airship was het vroege opstaan meer dan waard, lees meer) en in 2011 na de release van hun debuutalbum (Een stuk of 3 klassesongs en een pak hoop voor de toekomst, lees meer)

5. My Morning Jacket, 10 november, TRIX Zaal
Van My Morning Jacket bespraken we tot op heden vreemd genoeg nog geen enkele release of concert. Minder vreemd is dat de show van dit indie rock gezelschap uit de States 2 maanden vooraf al volledig uitverkocht is. Tussen de regels door leest een goed verstaander hier: wacht niet te lang om je tickets voor de andere shows aan te schaffen.

6. Cults, 14 november, TRIX Club
Cults was één van de bands waar we op Pukkelpop heel erg hard naar uitkeken, nadat we het debuutalbum van de band hadden beloond met een 4 op 5 en een pak lovende woorden (lees hier de recensie). Door de jammerlijke gebeurtenissen ging het optreden in Kiewit niet door, we kijken dus erg uit naar het optreden in Antwerpen.

7. Girls, 15 november, TRIX Club
Het aantal keren dat we Girls hebben bewierookt op deze pagina’s is haast niet meer te tellen. De recensie van hun laatste album heb je nog tegoed, hun 2 vorige beloonden we met een 4 op 5 (het debuut, recensie hier) en 4.5 op 5 (Broken Dreams Club, recensie hier). Check ook hier en hier wat we vonden van hun optredens in Botanique de voorbije jaren.

8. Stephen Malkmus & The Jicks, 15 november, TRIX Zaal
15.11 zal een drukke avond worden voor de mensen van TRIX, want naast het hierboven vermelde Girls krijgen ze ook nog de legendarische Pavement-frontman Stephen Malkmus op bezoek. Het meest recente album van Stephen Malkmus & The Jicks heet ‘Mirror Traffic’, en heeft als rode draad een psychedelisch gitaargeluid dat refereert naar de jaren 60 en 70.

9. Welle:erdball, 27 november, TRIX Club (ism Body Beats Productions)
Wij waren er eerlijk gezegd niet bij toen Welle:erdball in 2007 een naar verluidt redelijk indrukwekkende prestatie neerzette tijdens het Dissonant Festival in Hof Ter Lo, tegenwoordig omgedoopt tot TRIX Zaal. Wel kijken we erg uit naar hun album ‘Der Kalte Krieg’ dat eraan komt in oktober en hun show in TRIX op 27.11.

10. 10 Years BIMfest, 16 & 17 december, TRIX Zaal (ism Bodybeats, Dark Entries en Peek-A-Boo)
BIMfest viert zijn 10de verjaardag n slaagt er ook dit jaar weer in om een buitengewoon interessant festival samen te stellen. Naar goede gewoonte zetten de organisatoren relatief nieuwe bands naast gevestigde waarden uit binnen- en buitenland.Absolute blikvangers zijn pioniers als Front 242 en Severed Heads.