Alex Highton voor het eerst op tournee door Nederland

door Andre Joosse

Alex Highton is opgegroeid in Liverpool en via de universiteit van London verhuisd naar het platteland van Cambridge. Hij verliest zijn baan en probeert zich in het plattelandsleven te redden met vrouw en kinderen. In zijn garage neemt hij liedjes op geïnspireerd door zijn leven. Met een microfoon en eenvoudige opnameapparatuur komt de blauwdruk van zijn debuut tot stand.

Tot zover klinkt de biografie van deze singer-songwriter niet veel anders dan de gemiddelde artiest. Tot acteur Ashton Kutcher een recensie schrijft over Hightons debuutalbum ‘The Woodditton Wives Club’. In muziekblad Heaven beloont Kutcher de cd met 4,5 sterren. Zijn MySpace krijgt de volgende week zoveel hits dat hij via Sellaband het geld bijeen kon verzamelen voor een heropname van zijn album in een professionele studio.

Alex Highton maakt eerlijke folksongs in de traditie van Paul McCartney en Harry Nilsson. Hij waagt dit weekend de oversteek naar Nederland voor zijn eerste mini-tournee. In februari 2012 zal zijn debuutalbum officieel wereldwijd uitkomen.

Data:
9.12.2011 – Indekringloop – Zwolle
10.12.2011 – Wishfulmusic – Groningen
11.12.2011 – Avonduren – Middelburg

Alex Highton website