Ariel Pink's Haunted Graffiti – Mature Themes nu te koop, live in België en Nederland in november

door Thomas Konings

Het nieuwe album van de Amerikaanse psychedelische popprins Ariel Pink en zijn Haunted Graffiti ligt sinds gisteren in de winkelrekken. De plaat heet ‘Mature Themes’ en is de opvolger van ‘Before Today’, dat in 2010 gereleased werd. Dat album betekende de doorbraak voor Ariel Pink’s Haunted Graffiti en het nummer ‘Round and Round’ werd een ware culthit.

We mogen blij zijn dat ‘Mature Themes’ er is, want het leek eventjes te rommelen in de groep. Twee maanden geleden postte Pink op zijn Facebook pagina “BROKE UP THE BAND TODAY HAUNTED GRAFFITI R.I.P.” Gelukkig werd dat snel als nonsens afgedaan. Ook eist de ex-drummer van de band een miljoen dollar omdat hij aan de nieuwe nummers meegewerkt zou hebben en daar niet voor betaald wordt.

Aan de vooruitgeschoven songs is nochtans niets van deze hele soap te merken. ‘Baby’ is een warme, soulvolle en prachtige cover van een nummer van Donnie and Joe Emerson en ‘Only In My Dreams’ is de poppy Ariel Pink zoals we hem eerder hoorden en welbevonden.

En er is nog meer goed nieuws. Ariel Pink’s Haunted Graffiti komt het album in België en Nederland voorstellen. Op 12 november speelt de groep in TRIX in Antwerpen (info & tickets), op 13 november staan ze in de Melkweg in Amsterdam (info & tickets) met in het voorprogramma de even gekke als geniale James Ferraro.

Ariel Pink’s Haunted Graffiti Facebook

James Ferraro last.fm

Album verdeeld door Beggars