Bastille in de herfst live in België, concert in de AB op 27.11, Nederland nog even onduidelijk

door Bart Somers

Bastille komt op 27 november naar de AB. Hoezo, speelde Bastille die dag niet al in Utrecht? Ja en dus toch neen, blijkbaar. De komende dagen zullen wellicht meer duidelijkheid brengen over een eventuele nieuwe datum voor dat concert.

Indiestyle was de voorbije maanden in ieder geval al meermaals onder de indruk van deze groep die werkelijk als een komeet richting hoogste regionen van de popwereld schiet. Na hun concert in de ABClub op 17.04 schreven we “Zowat alle songs van Bastille hebben zo’n extatisch eurekagevoel in zich, maar de voorspelbare manier waarop het drumwerk in ‘Pompeii’ opzwelt naar het grootse refrein, dat hebben ze Bastille dit jaar nog niet nagedaan”. Eerder al, na de show van het gezelschap in januari op Eurosonic, luidde het “Wij genoten in ieder geval erg van hun veelzijdige halfuurtje en zien hun graag terug. Tijdens het afsluitende ‘Flaws’ begaf de zanger zich nog tussen het publiek en ook eerder toonde hij zich al een echte frontman die contact zocht met de fans”.

Tickets voor het optreden van Bastille in de AB zijn nu of binnenkort te koop via www.abconcerts.be. Bastile live zien kan binnenkort ook in Amsterdam (ArenA, 04.06, info & tickets), Landgraaf (Pinkpop, 14-16.06, info & tickets) en Werchter (Rock Werchter, 04-07.07, info & tickets). Hou de website van de band in de gaten voor meer live dates.

Lees ook:

Verslag Eurosonic Noorderslag 2013 dag 1 – de hoogtepunten

Verslag + foto’s Bastille in de AB op 17.04 – Rock zonder gitaren