Beluister ‘Why you’ van Polynation in Vlaamse première

door Simon Kremar

Stijn Hosman en Hessel Stuut uit Haarlem, beter bekend als Polynation, deden de afgelopen maanden al flink van zich spreken middels vlammende shows op o.a. Best Kept Secret en een Track van de Week bij Volkskrant. Een gezamenlijke voorliefde voor acts als Bonobo, Caribou en Nicolaas Jaar deed de heren besluiten de stoute schoenen aan te trekken en hun bandverleden toe te passen op elektronica. Polynation laat elementen uit techno, indie en wereldmuziek versmelten tot een enerverende sound die door het gebruik van live drums en modulaire synths uitgaat van een meer ‘bandbenadering’ dan gebruikelijk. Single ‘Dew’ kwam in het voorjaar uit op Atomnation en ‘Anther’ volgde onlangs via Nuno Dos Santos’ SoHaSo. Op 13 november verschijnt de 6-track ep ‘Allogamy’ bij Atomnation waarvan deze ‘Why you’ de eerste single is.

Polynation komt volgens ons met een fris spectrum aan geluiden die van ver klinken als Simian Mobile Disco door de kenmerkende arpeggio’s en synthklanken. Daarnaast brengen ze een soort trance-effect teweeg door hun stevige groove en sterke flow, die ons doet denken aan Vessels’ laatste, ‘Dilation’. Polymnation laat namelijk net als deze Britse band organische percussie een dialoog voeren met elektronische synths.

Net als Vessels laten ze hun muziek ook live tot zijn recht komen door het elektronische deel te laten vergezellen door een drumstel in levende lijve. Eveneens lijken ze hetzelfde doel voor ogen te hebben door hun nummers traag te laten uitgroeien tot er uiteindelijk een ingehouden uitbarsting bereikt wordt.

Meer weten? Bezoek de Facebook van Polynation.