Boomtown 2012 – line up lost namen van o.a. Hong Kong Dong, Slow Club en Sioen

door Bart Somers

Boomtown staat ook in 2012 voor 5 podia vol nationaal en internationaal muzikaal vuurwerk, hipsters, folkies, singer-songwriters, synth-, dance-, noise- en andere poppers, en rocksterren van nu en morgen, maar ook (kunst)installaties, street-, photo-, video- en andere art en randanimatie, 5 dagen lang van 17 tot en met 21 juli, buiten op de Kouter en binnen in de Handelsbeurs in Gent.

Eerste namen
De eerste 10 Boomtown-namen zijn vandaag bekendgemaakt: Het Zesde Metaal, Sioen, Isbells, Hong Kong Dong, De Mens, Renée, I Got You On Tape (DK), Frankie Rose (US), Slow Club (UK), Kimya Dawson (ex-Moldy Peaches) (VS). Naast muziek kiest Boomtown in 2012 met Boomtown Expo radicaal voor beeldende kunst. De Boomtown-site wordt de context voor een grote en verrassende tentoonstelling waar plaats is voor (kunst)installaties, street-, photo-, video- en andere art. Boomtown wil op die manier kansen creëren voor jonge kunstenaars om hun werk aan een geïnteresseerd en ruim publiek te tonen, en dit binnen een origineel kader. Check voor meer info www.boomtownfestival.be.

Vrijwilligers gezocht
De voorbereidingen en opbouw (vanaf donderdag 12 juli) van het festival beginnen uiteraard een stuk vroeger, en ook de afbraak (tot dinsdag 24 juli) van het festival duurt enkele dagen. Het spreekt voor zich dat de realisatie van een dergelijk festival enkel mogelijk is met de hulp van honderden vrijwilligers. Daarom zijn de organisatoren ook dit jaar opnieuw op zoek naar vrijwilligers die deel willen uitmaken van onze festivalcrew. Meehelpen? Meer info vind je op www.boomtownlive.be/vrijwilligers2012. Vereninigingen kunnen contact opnemen via opbouw@boomtownfestival.be.

Boomtown website