Boomtown 2013 – Bands en soloartiesten gezocht voor Alles Kan, speel jij op Gentse Feesten?

door Bart Somers

Het vijfdaagse alternatieve muziekfestival Boomtown gaat net zoals vorig jaar in samenwerking met Alles Kan en Vi.be op zoek naar pril ongekend talent. Het festival vindt dit jaar plaats van 23 tot 27 juli op de Kouter en in de Handelsbeurs. Het Gentse pop- en rockfestival is toe aan zijn dertiende editie en toont al van in het begin zijn geloof in jong talent.

Boomtown zorgt steevast voor muzikale kwaliteit tijdens de Gentse Feesten. Met vier podia en meer dan zesduizend bezoekers per dag is het festival dan ook uitgegroeid tot een begrip binnen Gent, en ver daarbuiten. Naast de reguliere programmatie creëert de organisatie ook een platform voor jong talent, dat zich dan kan tonen aan een breed en geïnteresseerd publiek.

Zo biedt Boomtown van 23 tot en met 27 juli aan tien bands en vijf soloartiesten de kans om het podium te trotseren. Per dag krijgen twee bands hun stek in de tent op de Kouter en zal er een soloartiest in de grote zaal van de Handelsbeurs spelen als flash support voor een grotere act. Dit gebeurt in samenwerking met Alles Kan, een projectsubsidie van de jeugddienst van Stad Gent, die tot doel heeft jong talent de nodige kansen te geven.

In zijn concrete zoektocht naar dat nieuwe talent, slaat Boomtown opnieuw de handen in elkaar met Vi.be, de online community van de nieuwe Vlaamse muziekscene. Geïnteresseerden jonger dan 26 jaar die zich geroepen voelen om tijdens de Gentse Feesten het Boomtown-publiek in te palmen zoals eerder Lili Grace, Compact Disk Dummies, Love Like Birds of Willow dat deden, kunnen zich tot en met 7 april inschrijven via deze link op vi.be.

Meer over Boomtown 2013, vind je heel binnenkort op www.boomtownfestival.be.