Boomtown 2013 – Festival tijdens Gentse feesten zoekt jonge muziekprogrammatoren

door Jacky Ypzsilon

Het Boomtown Festival vindt dit jaar plaats van 23 tot 27 juli, op de Kouter en in de Handelsbeurs in Gent. Voor de programmatie van de jonge bands op het festival is Boomtown op zoek naar twee jonge programmatoren.

Boomtown is het vijfdaags alternatief muziekfestival dat al meer dan tien jaar zorgt voor muzikale kwaliteit tijdens de Gentse Feesten. Met meer dan zesduizend bezoekers per dag is het festival dan ook uitgegroeid tot een begrip binnen Gent, en ver daarbuiten. De organisatie biedt naast de reguliere programmatie al van in het begin een platform voor jong talent, dat zich dan kan tonen aan een breed en geïnteresseerd publiek. Dit gebeurt in samenwerking met Alles Kan, een projectsubsidie van de jeugddienst van Stad Gent, die als doel heeft jong talent de nodige kansen te geven.

Maar niet enkel jonge artiesten krijgen een kans, Boomtown heeft ook achter de schermen plaats voor jong mensen met talent. Boomtown is dit jaar op zoek naar twee jonge programmatoren die een mooie affiche voor het AllesKan-luik tijdens het festival kunnen samenstellen. Ze zoeken twee mensen om de programmatie van die jonge bands tot een goed einde te brengen: selecteren van een 15-tal jonge bands/artiesten en hen een passende plaats geven binnen de Boomtown-programmatie, maar ook het opvolgen van de promotie, communicatie en productie .

Boomtown biedt dus een leerrijke ervaring, waarbij niet enkel het artistieke aspect aan bod komt. Uiteraard wordt hierbij gezorgd voor de nodige professionele begeleiding. Zo krijgen jonge mensen een unieke kans om ervaring op te doen.

Geinteresseerden tussen de 18 en 25 jaar oud, die een brede en eigenzinnige visie hebben op wat leeft in de jongste regionen van de Belgische muziekwereld, kunnen hun kandidatuur en motivatie mailen naar bert@boomtownfestival.be. Meer over Boomtown 2013 vindt je heel binnenkort op www.boomtownfestival.be.