Boomtown 2013 – Programma compleet na toevoeging van o.a. Efterklang, Will Johnson en The Leisure Society

door Bart Somers

Van 23 tot en met 27 juli zal Boomtown terug plaatsvinden op de Kouter en in de Handelsbeurs in Gent. En zoals elk jaar willen de organisatoren ons een affiche voorschotelen waar elke muziekliefhebber helemaal vrolijk van wordt. Met klasbakken als The Van Jets, Efterklang (DK), Ian Clement, Dark Dark Dark (US) of The Bony King Of Nowhere zullen de zesduizend bezoekers zich alvast elke dag goed kunnen laven aan geweldige muziek.

Een van de absolute knallers op deze editie van Boomtown moet Efterklang worden. Andere buitenlandse namen die de affiche aanvullen zijn Will Samson (onlangs nog support voor Pinback in de Gentse Vooruit), Will Johnson (frontman van South San Gabriel en Centro-Matic), en The Leisure Society, stuk voor stuk namen die al bewezen hebben een publiek op sleeptouw te kunnen nemen.

Boomtown is voorts bijzonder opgetogen om The Van Jets als afsluiter te hebben op de tweede festivaldag. Ook voor de band zelf is dit een uniek concert: na Oostende is Gent hun tweede thuis. Een openluchtconcert, en daarbovenop nog eens een thuismatch: dat zou vonken moeten geven. En er staan nog kleppers van Belgen op de affiche. Ian Clement komt zijn overrompelende livereputatie bewijzen, en de Gentse brulboeien van Raketkanon zullen de Handelsbeurs Club inpakken. The Bony King Of Nowhere krijgt dan weer de eer de laatste dag van het festival af te sluiten. De Gentse bard brengt zijn band mee, en zal gegarandeerd de hele Kouter stil krijgen. En er is ook de avant garde jazz-electronica van het Antwerpse talent Pomrad, de dynamische pop van Sir Yes Sir, en ook Oscar and The Wolf komt zijn zegje doen. De laatste naam is Tomàn, de postrockband die vorige maand nog op tournee ging door China, en hoe langer hoe meer een cultstatus krijgt.

Online tickets in voorverkoop
Vanaf dit jaar kan je voor de concerten in de zaal en de club online tickets kopen. Zo ben je zeker van je plaats, én hoef je niet aan te schuiven aan de ingang. Na betaling ontvang je onmiddellijk je e-tickets in je mailbox. Bovendien is de prijs in voorverkoop lager dan de prijs aan de kassa de dag zelf. Nog voordeliger is het kopen van een combiticket: een ticket voor de twee concerten van een bepaalde dag in dezelfde zaal, aan een zeer voordelige prijs. Deze zijn enkel online en vooraf te koop. Op het festival zelf zal je enkel nog tickets per concert kunnen kopen, tenzij het concert al op voorhand is uitverkocht. De concerten op het groot podium en in de tent op de Kouter blijven uiteraard gratis. Maar ook hier geldt de regel: vol is vol. Op tijd komen is dus de boodschap. Meer info over de ticketing vind je op de Boomtown-website.

Boomtown Goes Green
De organisatoren willen ons ook nog herinneren aan twee andere aspecten van Boomtown. Zoals je eerder al kon lezen start Boomtown met een groot duurzaamheidsverhaal. De mensen achter het evenement zijn ervan overtuigd dat ze door bepaalde inspanningen te doen, kunnen komen tot een festival dat zijn impact op het milieu zo gering mogelijk houdt. Alle initiatieven en ideeën rond die verduurzaming kun je volgen via boomtowngoesgreen.be..

Expo
Boomtown kijkt ook dit jaar over de grenzen van de muziek heen. Samen met Soscastoa, een jong kunstenaarsinitiatief, focust Boomtown op interactieve kunst. Dit gebeurt net zoals vorig jaar in het kader van het Alles Kan-project van de Jeugddienst. De expo wordt een ervaring waarbij de grenzen tussen kunst en kunstbeleving worden afgetast. Op de site verschijnen frisse creaties. Werk met een impact op de toeschouwer. Over de EXPO verschijnt later nog veel meer info.

Vrijwilligers
Het festival kan alleen vlot verlopen dankzij een hoop gemotiveerde vrijwilligers. Wie zin heeft om mee te werken aan opbouw of afbouw, deel wil uitmaken van de barploeg of het sfeerbeheer, of wil meedraaien in het promoteam, kan zich aanmelden via de Boomtown-vrijwilligerspagina op www.boomtownfestival.be/vrijwilligers. Naast een onvergetelijke ervaring, fijne collega’s en goede muziek, krijg je ook een onkostenvergoeding.

Boomtown
23-27 juli 2013
Kouter / Handelsbeurs
Gent