Christine & The Queens, Guided By Voices, Charlotte Gainsbourg en 50 anderen toegevoegd aan de affiche van Best Kept Secret

door Yannick Verhasselt

Christine & The Queens vervolledigt het rijtje al eerder aangekondigde headliners voor de komende editie van Best Kept Secret. De Française bracht vorig jaar nog het prachtige ‘Chris‘ uit dat ons een venster schonk in haar gedachten en leefwereld en waarbij ze mannelijkheid gebruikte om haar vrouwelijkheid kracht bij te zetten en die context goot in een sterk pop-album. Met die sterke plaat onder de arm sluit ze op 2 juni het festival af.

Het festival voegt verder bovenaan het affiche aan met namen als Charlotte Gainsbourg, Stereolab, Carli Rae Jepsen, Primal Scream, Stephen Malkmus & The Jicks, Liz Phair, Guided By Voices en DJ Koze. Best Kept zou zijn naam weinig eer aan doen als er ook wat te ontdekken viel op het festival. Zo tekenen revelaties Shame, Shht, Snail Mail en Yves Tumor present, komt Godspeed You! Black Emperor-gitarist Efrim Menuck zijn soloplaat voorstellen en valt er Nederlands folk, postrock uit Zuid-Korea en jazz uit Zuid-Afrika te ontdekken. Best Kept Secret vindt dit jaar plaats van 31 mei tot en met 2 juni. Voor een volledig overzicht van alle nieuwe namen en verdere info kun je terecht op de website van het festival.