CLUB V00d00 in Mezz op 29.12 – line up minifestival met o.a. Rats On Rafts en Mauro Pawlowski

door Bart Somers

Zaterdag 29 december will Mezz in het teken staan van het ontdekken van spannende bandjes. Voor 9 euro kun je je laten onderdompelen tijdens een volwaardig minifestival in zaal en café met Rats On Rafts, Mauro Pawlowski (solo), Pien Feith (try-out), Wooden Constructions en het Bredase MMMM. We stellen je hieronder de acts voor in de woorden van de organisatoren.

De Rotterdamse postpunk/new wave band Rats On Rafts stond in september al op Breda Barst en heeft een zeer uitgesproken Do It Yourself/indie mentaliteit met een sound die teruggrijpt op Echo & The Bunnymen, The Fall en The Sound.

Pien Feith heeft lef en slaat als eerste in Nederland de brug tussen popmuziek en diepe, indringende elektronica. Onlangs was ze acht dagen in Chicago om haar nieuwe plaat op te nemen. Ze geeft in Mezz een try-out van haar nieuwe plaat.

De veelzijdige cultvirtuoos Mauro Pawlowski behoeft weinig introductie. Je kent de dEUS-gitarist van talloze projecten, zoals Evil Superstars, Kiss My Jazz en The Love Substitutes. Hij komt solo naar Mezz.

Wooden Constructions brengt het publiek jungle beats, disco noise, house-around-the corner-grooves en laat je losgaan als nooit tevoren. Over de springerige drumritmes galmt soms een onheilspellend postpunk gitaartje, maar toch heeft elk nummer ook iets luchtigs.

MMMM, een Bredase electropunkrockband, brengt ‘some serious craziness in your face’.

Muziek en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom brengt het lokale KOP, Kunstenaars Ontmoetings Plaats, hun eigen KOPshop mee. Voor gave shirts, inspirerende boeken, unieke cadeautjes, hippe sieraden en leuke wannahaves. De producten zijn gemaakt door door KOP geselecteerde kunstenaars en ontwerpers. Van sommige items is zelfs maar één exemplaar.

De dj’s van The Daisy Players zorgen samen met V00d00 GOLD voor de muzikale omlijsting van de avond. Ondergronds Breda heeft al kennis kunnen maken met beiden. The Daisy Players staan garant voor een breed scala van stijlen en de meest verse indieplaten zoals Foals, Zulu Winter, BeatBeatBeat en DIVV. VJ Mediawar graait gulzig met beide handen door een eindeloze stroom online beelden. Het resultaat is een hallucinerende collage van obscure, grappige en sfeervolle projecties.

V00d00 GOLD ken je misschien van de succesvolle CLUB V00d00 avonden in Mezz, waar het dj-duo onder andere Jacco Gardner, Daily Bread en Nouveau Vélo uitnodigde. V00d00 GOLD bombardeert de avond met de vaagste, nieuwste en hipste platen. Bands als Lykke Li, The XX, Hot Chip, S.C.U.M. en Ariel Pink’s Haunted Graffiti komen voorbij.

Meer weten? Tickets en verdere info vind je via www.mezz.nl.