COEM – Wave To Us On Your Way To The Top: release 31.07, live op Pukkelpop 18.08

door Bart Somers

Het Limburgse COEM (kort voor Coin Operated Entertainment Machine) vermengt melodie met een gezonde dosis experiment. De band werd opgericht in 1998 en onderging sindsdien een muzikale metamorfose van lofi pop naar gelaagde postrock met een jazzy kern, enigszins vergelijkbaar met Tortoise of Isotope 217.

Vanaf 31 juli ligt hun nieuwe studioalbum ‘Wave To Us On Your Way To The Top’ in de winkel. Kenners die de plaat hoorden voegen namen als Wilco en Television toe aan de vergelijkingen. “COEM blijft met iedere worp prikkelen, verrassen en uitdagen” merkte Dirk Steenhaut op bij het vorige album, en dat geldt volgens de entourage van de groep bij dit zesde album nog steeds.

Anno 2012 kiest de band om zijn keuzevrijheid steeds minder te beperken en om alle toekomstige releases in eigen beheer uit te brengen. Ze noemen het DDIY (decide and do it yourself). Het album is vanaf 31 juli te krijgen als download (via de geijkte kanalen) of op vinyl bij de betere platenzaak of via de Coem website.

Als enige festival zal de band deze zomer Pukkelpop aandoen. De releasetour volgt in september en oktober 2012. Een greep uit de live dates:

18.08 Hasselt – Pukkelpop (info & tickets)
21.09 Gent – Dok via Democrazy (info & tickets)
10.10 Brussel – Beursschouwburg (info & tickets)
13.10 Hasselt – Muziekodroom (info & tickets)

Kennismaken met het nummer ‘Miles Away’ kan via deze link.