Crammerock 2012 – tickets te koop, White Lies en andere namen bevestigd

door Bart Somers

Met White Lies haalt Crammerock één van de populairste bands uit de internationale rockscene in huis. Vlak voor ze de studio induiken voor de opnames van hun derde langspeler spelen ze er hun enige zomerconcert op Vlaamse bodem. Ook met Etienne De Crécy en Grandmaster Flash strikt Crammerock nog twee internationale kleppers in hun vakgebied. Tickets voor het festival zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via www.crammerock.be.

White Lies is één van de vertegenwoordigers van de stroming bands in het zog van Joy Division zoals ook Editors en Interpol dat zijn. Ze spelen donkere en melancholische rock, verzamelden vorig jaar een bomvolle Werchterwei op een veel te heet middaguur en ze verkochten afgelopen winter de Lotto Arena uit op één been. Ze schrijven geen songs maar anthems met groteske refreinen, catchy en vol emotie. Fans die de voorbije jaren het festival in Stekene opzochten voor onder meer Echo & The Bunnymen zullen hiermee zeker aan hun trekken komen.

Sinds ‘Super Discount’ in 1996 wordt Etienne De Crécy beschouwd als dé grondlegger van de Franse house. Hij was een inspiratiebron voor een hele garde jonge Fransen als Air, Bob Sinclar, Cassius en Alex Gopher om internationaal door te breken. De voorbije jaren trok Etienne De Crécy de boer op met ‘Beats ‘N’ Cubes’, een fascinerende live-show met ‘vintage’ instrumenten, zonder laptops. Op Crammerock brengt hij gewoon zijn beste platen mee en haalt hij z’n fijnste dj-kunsten boven.

Wie de dag van vandaag een hiphop-icoon wil bereiken, wordt onmiddellijk wandelen gestuurd door een leger aan managers en platenfirma’s. In de jaren ’80 klopte je gewoon op hun voordeur om vervolgens getrakteerd te worden op legendarische rhymes, straffe deejaysets en dito beatboxdemonstraties. Uit die tijd komt Grandmaster Flash, één van de pioniers in het genre. Hij is er ondertussen 54, maar hij krijgt iedere stijve hark aan het dansen op een mix van disco, hiphop, Michael Jackson, Bowie en Nirvana. Throw your hands up, make some noise and shake your ass, en dat twee uur lang.

In de komende weken worden nog een 25-tal namen aangekondigd. Eerder werden onder andere al het Belgische trio Arsenal, Ozark Henry, Triggerfinger samen met onder meer Merdan Taplak, De Mens en Isbells bevestigd. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via via www.crammerock.be en in alle Free Record Shop-filialen in de Benelux. In voorverkoop kosten dagtickets slechts 24 euro en weekendtickets amper 39 euro. Het festival was de voorbije drie jaar op voorhand uitverkocht dus er op tijd bij zijn, is de boodschap.

Datum Crammerock 2012: 31 augustus en 1 september
Locatie: Festivalsite langs de E34 – Groeneputte-site ad Heistraat, Stekene

Voorlopige Line-up:

vrijdag
Etienne De Crécy
Arsenal
Triggerfinger
Grandmaster Flash
De Mens
Compact Disk Dummies
Band Of Willies
Band Of Eli

zaterdag
White Lies
Ozark Henry
Merdan Taplak
Isbells
Mumbai Science
Moonlight Matters
Safi & Spreej
Modek vs Ntology
Zinger

Tickets:

Dagticket
€ 24,- (vvk)
€ 29,- (adk)

Weekendticket
€ 36,- (vvk)

Campingticket
€ 8,- (vvk)
€ 13,- (adk)

Website Crammerock