De Beloften 2013 gewonnen door And They Spoke In Anthems…, Sea Peoples en Dorian and the Grays op 2 en 3

door Bart Somers

Afgelopen zaterdag vond de tiende editie van De Beloften plaats. Van de dromerige popliedjes van opener Sea Peoples tot het rock-’n-rollgitaargeweld van afsluiter Dorian and the Grays, de laureaten van dit jaar wisten het publiek te bekoren. En toch heerste er een vrij grote eensgezindheid bij de jury (Johannes Verschaeve, Lien Degreef, Sarah Zeebroeck, Liesbeth Vlerick, Steve Slingeneyer en Wim Defoort) over de winnaar: And They Spoke In Anthems…

Het eenmansproject van Arne Leurentop zorgde dan ook voor een opvallend stil en aandachtig publiek. Met een indrukwekkend stemgeluid, charisma en songs die verwijzen naar The Beatles en Dylan (van wie hij het nummer “stuck inside of mobile with the memphis blues again” coverde/ naar eigen hand zette), palmde hij moeiteloos de Sint-Baafsweide in.

De tweede plaats was terecht voor Sea Peoples, door Indiestyle enkele maanden geleden in dit artikel al uitgeroepen tot dé Belgische sensatie van 2014. Dat de mannen van deze band nog nooit buiten het jeugdhuis van Dilbeek speelden, was er nauwelijks aan te merken. Ook Sea Peoples mag absoluut onder de noemer beloftevol geklasseerd worden.

Dorian and the Grays, ook een groep die we elders op Indiestyle al met de nodige lof hebben overladen, waren niet naar De Beloften gekomen om zonder prijs te vertrekken. Dankzij hun strakke, rechtoe-rechtaan rock-’n-rollset gingen ze niet met één, maar met twee prijzen huiswaarts. De jury kende deze band een derde plaats toe, terwijl het publiek helemaal bleek te vallen voor de opzwepende ritmes van deze jongens, en ze dus ook de publieksprijs in de wacht wisten te slepen.

Website De Beloften