Discovery: Aïsha Devi – Kim and the wheel of life

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Aïsha Devi tekende bij Houndsthooth voor de release van een ep. Daaruit loste ze vandaag een eerste nummer ‘Kim and the wheel of life’ – wij zouden gokken dat het hier over Kim Kardashian gaat – dat een middenweg zoekt tussen de op het eerste gehoor hedonistische rave van haar ‘Hakken dub’ en de spirituelere ervaringen van ‘Throat dub’.

Zo komt de Zwisterse met Nepalase roots uit bij bezwerende trance, gemaakt met eurodancesynths. De focus ligt hier volledig bij de Oosterse spiritualiteit (en het daar tegenoverstaande materialisme). De geestelijke bevrijding die Devi hier wil creëren, spreekt haast voor zich in de ratelende en industriële klanken die door hun aanzwellen steeds verlossender overkomen. En op die manier vertaalt de artieste een (klassiek?) fenomeen als spiritualiteit naar hedendaagse, zelfs vooruitstrevende muziek.

Aïsha Devi Facebook