Discovery: AURORA – Runaway

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

AURORA verblijdde ons de afgelopen maanden al tweemaal met prachtig werk. Nu ook haar derde single opnieuw een voltreffer blijkt te zijn, is het wel ‘ns tijd om onze Noorse vriendin extra in de bloemetjes te zetten. Het is opvallend hoezeer het muzikale gedeelte perfect samenvloeit met het vocale, en van beide factoren gaat een gelijkaardige sterkte uit.

‘Runaway’ is opnieuw een voorbeeld van de dualiteit van emoties die vaak uitgaat van Aurora’s werk. Net zoals haar muziek vaak een afwisseling is tussen licht en zwaar, wordt dat ook doorgetrokken naar de sfeer die het uitstraalt. De thematiek van de laatste single is een verloren liefde en de neerslachtigheid of zelf wanhoop daarrond is wel terug te vinden in de song, maar er valt net zo goed vertrouwen uit te puren. De constante in de muziek van de Noorse is simpelweg dat het steevast prachtig is, en nu is het vooral reikhalzend uitkijken naar die debuutplaat.

AURORA Facebook