Discovery: Briana Marela – Surrender

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Briana Marela is een nieuwkomer die meteen debuteert op het gereputeerde label Jagjaguwar, bekend van onder meer Angel Olsen, Sharon Van Etten en Bon Iver. De zangeres uit Washington deelt wel een zeker element met de aangehaalde artiesten; vooreerst is ze een solo-singer-songwriter natuurlijk, ten tweede klinkt ze ook als een klassieke artiest van die soort, met folky franjes.

Elke muzikant heeft natuurlijk een eigen touch aan zijn of haar muziek nodig en dat is Marela gaan zoeken in IJsland bij Sigur Ros-producer Alex Somers. In de dromerige productie van ‘Surrender’ hoor je de natuur die al zoveel bands geïnspireerd heeft. Daarnaast zorgt de opeenstapeling van zanglijnen voor een goddelijk gevoel, dat je dan weer doet denken aan het meest poppy werk van Julia Holter.

Briana Marela website