Discovery: Chinah

door Anthony Brynaert

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Chinah.

Chinah is echt zo’n bandje waar we bij Indiestyle instant verliefd op worden. Het drietal benadert hun songs op een vrij klassieke, intieme manier waardoor ze altijd heel dichtbij aanvoelen. Vanuit de verstilde pracht gaat een enorme emotionele en weemoedige kracht uit die je hartslag sneller doet slaan. Het is de combinatie tussen de bijna fluisterende Shura-achtige zang en de spaarzame alt-r&b-instrumentatie die de afwisseling aanhoudt tussen aanzwellende en onderduikende synths, subtiel en vederlicht gitaarwerk en perfect geplaatste beats.

Het is net de balans in de nummers waarmee het Deense Chinah zich van bij begin een zeer volwassen sound aanmeet. ‘Away from me‘, ‘We go back‘ en ‘Minds‘, de drie songs die we dit jaar van hen te horen kregen, behoren alvast tot de mooiste nummers van 2015.