Discovery: Diet Cig – Harvard

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Diet Cig is een duo dat eerder deze maand met haar debuutnummer ‘Scene sick’ langs de grote poort de muziekwereld betrad. Father/Daughter Records gaven daarbij mogelijk een zetje in de rug, aangezien zij één van de meest interessant DIY-indiepoplabels van het moment zijn.

Toch is het vooral de muziek van het tweetal die weet te overtuigen. Het nieuwe ‘Harvard’ is daar het beste bewijs van. Wanneer zangeres Alex lacht met haar ex en zijn nieuwe vriendin, dan komt ze nog steeds als een deugeniet over. De muziek is immers zo verdomd aanstekelijk, de zang wordt ook zo verzorgd onverzorgd gebracht en de tempoversnellingen weten je helemaal door elkaar te schudden. Laat je dus snel verleiden door de band haar muziek, maar wees nadien niet verrast door verbitterde reacties.

Diet Cig Facebook