Discovery: Druid Cloak – Obsidia chroma

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Op 19 mei brengt de Amerikaanse producer Druid Cloak een tweede plaat uit in zijn ‘Lore’-albumreeks. Uit de langspeler deelde de artiest een eerste voorsmaakje ‘Obsidia chroma’, dat alvast doet begrijpen waarom de muzikant het aankomend werk ‘Lore: book two’ titelde. Alles aan deze single voelt alsof het deel uitmaakt van een verhaal.

Het is vooral opvallend hoe filmisch het geheel klinkt. Dit nummer zou zo gebruikt kunnen worden in een soundtrack van één of andere avontuurlijke indie-fantasy-film of zelfs -videogame. Iets over halverwege breken alle lagen van de song helemaal open: koorstemmen zorgen dan voor bombast en stuwende beats bouwen naast alle aanzwellende sonische lagen meer en meer spanning op. Uiteindelijk wordt een climax nooit bereikt, maar dat is niet erg; Druid Cloak geeft namelijk het gevoel dat een vervolg ergens later op zijn nieuwe release volgt.

Druid Cloak Facebook