Discovery: Eaters – Finland.wav

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

De enorm fijne blog Stadiums & Shrines heeft momenteel een reeks lopen waarin artiesten gevraagd wordt om aan de hand van een collage een nummer te maken. Vandaag was het het de beurt aan Eaters, een ambientduo dat vorig jaar een album uitbracht op het fijnproeverslabel Driftless Recordings van Joel Ford (die je kan kennen van Young Ejecta).

Zonder deze voorkennis had je misschien ook wel kunnen vermoeden dat de jongens geïnspireerd werden door een afbeelding of video. ‘Finland.wav’ klinkt namelijk best filmisch – een winterlandschap is nooit ver weg – en lijkt met een lineaire structuur eerder een verhaal te vertellen dan aanstekelijk te willen klinken. Bij aanvang weet het liedje je aandacht niet echt te trekken; het tempo is gezapig en op een paar skiërs na gebeurt er weinig. Al snel begint de ode aan het bovenstaande prentje echter steeds meer te prikkelen, meer en snellere klanken worden dan toegevoegd en zo bloeit er een rijke finale open. ‘Finland.wav’ is zo een perfecte aanvulling bij je collectie après-skihits.

Eaters SoundCloud