Discovery: Eleventhfloorrecords – coldblood

door Jens Van Lathem

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Het voor- en evengoed nadeel aan Soundcloud is dat je op voorhand al kan inschatten wanneer een song je rust of opwinding zal schenken. ‘coldblood’ van Eleventhfloorrecords lijkt in dat opzicht even spannend te worden als een vlakke rit in de Tour de France, vooral als je die oerlelijke “nu-gaze” beschrijving ziet staan rechtsboven.

Maar Niso en Henkewa winnen zonder enige moeite het kat- en muisspelletje met de pauzeknop. Eerst word je in een trance gebracht door hun elektronische ambient, daarna introduceren de muzikanten één voor één stukjes synth, zangmelodieën en drums, en dat telkens wanneer je aandacht even dreigt weg te glippen. Die prestatie is niet alleen te danken aan hun perfecte timing, maar aan het feit dat elke bouwsteen zo in een popnummer zou kunnen passen. Op die manier kan je de Zweden best vergelijken met pakweg CHVRCHES, maar dan met de platenspeler op een tiental toeren per minuut.

Eleventhfloorrecords Facebook