Discovery: Eskimeaux – Broken necks

door Thomas Konings

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Vandaag introduceren we Eskimeaux en haar nieuw nummer ‘Broken necks’. De artieste behoort tot het kunstencollectief The Epoch en dat hoor je in haar muziek. Net zoals muzikale soulmates als Bellows en Small Wonder weet Gabrielle Smith haar muziek zo te construeren dat die intiem, een beetje schattig en vooral heel erg eerlijk klinkt.

‘Broken necks’ giet daarnaast een fonkeling in de ogen om in geluid. Vooral de elektronische klanken dragen hiertoe bij. Zo hoor je het bipolaire thema van de tekst (liefde versus liefdespijn) in de instrumentatie. Ook deze elementen dragen bij aan de oprechte indruk die Eskimeaux weet te scheppen. Op 12 mei verschijnt de singer-songwriter haar nieuwe album bij Double Double Whammy, stip de datum alvast aan je agenda.

Eskimeaux Bandcamp