Discovery: Fantastic Fantastic – The night

door Rana Cools

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Wanneer we hier bij Indiestyle schrijven over albums, nummers of artiesten proberen we ons zo min mogelijk te laten beïnvloeden door het weer of de seizoenen. Natuurlijk weten we dat er muziek bestaat die beter past met een cocktail in de hand, en muziek die zich het best laat beluisteren met een warme chocomelk terwijl we de hele avond aan binge-watching doen, maar clichébeelden zijn niets voor ons. Vandaag toch een uitzondering, want probeer de sfeer rond Fantastic Fantastic maar eens over te brengen zonder het woord ‘zomer’ in de mond te nemen. Het duo kan het ook niet; ze beschrijven zichzelf als “a globally tinged Summer pop sound from a duo with the ability to glide seamlessly over decades and borders, song by song”. Beter kunnen wij dat niet verwoorden.

Met hun kleurrijke jasjes en vrolijke muziek brengen Micke en Kris ons dan ook elke keer weer in een positieve bui. Dat deden ze eerder met ‘Never enough’ en ‘Houses’, nu mogen we onze dansschoenen aantrekken en meedoen met het funky en fantastische ‘The night’. Dat de jongens fan zijn van de eighties steken ze niet onder stoelen en banken; vintage synths en disco-elementen, ze doen het allemaal. ‘The night’ is de B-side van een nummer dat in januari uit komt, en kan je onderaan streamen.

Facebook

Soundcloud