Discovery: Ghost Orchard

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Ghost Orchard.

Je mag ons dag en nacht (ritme is nogal fucked up #examens) wakker maken voor een fijn lo-fi-indiepop-liedje en we zijn al helemaal tuk op een honingzoet, lichtjes melancholisch slaapkamer-made album. Je hoort ons al aankomen: dat is precies wat onze discovery van vandaag, Ghost Orchard, in petto heeft.

Het was een link op de Facebook-pagina van Orchid Tapes die ons bewust maakte van de singer-songwriter zijn bestaan. De xylofoonklanken en vreemde bliepjes op ‘Poppy’ zijn schattige muurbloempjes in een heel minimale shoegaze-haze, die vooral te danken is aan de beperkte opnamekwaliteit. De nummers kietelen een beetje, alsof een lieveheersbeestje per toeval in je bloedbaan geraakt is en onder je vel lustig rondfladdert. En de plaat klinkt enerzijds alledaags en zonder pretentie, maar weet anderzijds toch ook weer net een speciaal plekje in je hart te veroveren.