Discovery: Habibiboi

door Thomas Konings

Vorig seizoen kon je in onze Discovery-rubriek dagelijks een nieuw nummer ontdekken, tegenwoordig pakken we het iets anders aan en stellen we regelmatig een band of artiest voor die onlangs ons hart veroverde. Vandaag: Habibiboi.

Dit weekend ontdekte ik via het geweldige Tiny Mix Tapes de producer Habibiboi. Achter een naam die meteen interesse opwekt, schuilt ook een artiest die z’n alias alle eer aandoet met Arabisch getinte muziek die in de taal van het internet geserveerd wordt.

Het tempo op de ‘Young Abu Dhabi’-ep ligt hoog, waardoor je deze release dan ook als footwork kan labelen. Verder doen de nummers wat denken aan materiaal van Nozinja, omdat die eveneens snelle beats met een (voor ons) exotische tint uitbrengt. De invloeden hier zijn echter best divers, wat het werk extra spannend maakt. Op afsluiter ‘تأكل غنيمة’ menen we zelfs wat eurodance te herkennen. De ep bestaat verder uit zes vrij korte liedjes die bijna allemaal even energiek en inventief zijn, dat zorgt ervoor dat Habibiboi z’n sound bruisend en levendig klinkt, klaar om het wereldwijde web te bezandstormen.